Roll-in Shower Luca Sanitair

Roll-in Shower - Luca Sanitair

Het creatieve productidee kwam van Luc van den Berg van Luca Sanitair. Hij zocht een oplossing om een doucheslang, die vaak in de weg hangt in een bad, netjes op te bergen. Cas heeft een robuust systeem bedacht waarbij de doucheslang door middel van veerkracht in de muur oprolt. 

Roll-in Shower - Luca Sanitair - detail
Meer
  • Roll-in Shower schets oprol doucheslang
  • Roll-in Shower onderdelen
  • Roll-in Shower oprolunit
  • Roll-in Shower test oprolunit
  • Roll-in Shower technische tekening haspel
  • Roll-in Shower messing onderdeel

Aanpak

Een businessplan op één A4-tje, een programma van eisen en een onderzoek naar de mogelijkheden vormden de start van dit project.
We hebben een oprolsysteem bedacht dat volledig wordt ingebouwd in de wand. De installatie en service zijn eenvoudig. Om op een soepele en waterdichte manier water aan te voeren, is een draaikoppeling met afdichtingen ontworpen. Er zijn matrijzen ontwikkeld voor kunststof- en messing onderdelen. De veer heeft de juiste veerkracht karakteristieken gekregen waardoor de slang soepel in- en uitrolt. Het uiterlijk kan aangepast worden. Hierdoor kan het product met trends meegaan en kranenfabrikanten kunnen hun eigen uitvoering kiezen die aansluit bij hun assortiment.

Resultaat

De Roll-in Shower die je met weinig kracht uitrolt en weer soepel in de wand wordt opgerold. 

Samenwerking

Dit project is gerealiseerd op basis van royalties. B-pi investeert in de ontwikkeling en Luc van den Berg in de productie. Op deze manier ontwikkelden we eerder een vloerwisser.