Gymvaria Nijha

Gymvaria - Nijha

De gymvaria is het nieuwe plafondsysteem van Nijha, dat het traditionele ringenstel vervangt. Het is een spaninstallatie om klimopstellingen te maken. Kostprijs reductie was de belangrijkste reden voor het herontwerp. De functionaliteit is verbeterd en uitgebreid. 

Gymvaria - Nijha - detail
Meer
  • gymvaria functie test
  • gymvaria functiemodel
  • gymvaria bediening
  • gymvaria stuklijst
  • gymvaria technische tekening
  • gymvaria testserie

Aanpak

Samen met Nijha is een Programma van Eisen opgesteld. Naast kostprijs en verkoop was veiligheid (CE) een belangrijk onderdeel.

We zijn begonnen met het bedenken van concepten, met extra aandacht voor het oprollen van de banden en beveiliging bij overbelasting. Hier zijn functiemodellen van gemaakt. Een deel van de mechanica is vervangen door electronica en software. Slimme mechanica werd toegevoegd.
Voor het installeren van de Gymvaria is nu alleen een stopcontact op het plafond nodig. Dit maakt het product ook interessant bij renovaties. Voorheen moest er bij de bouw van de gymzaal meer rekening gehouden worden met het ringenstel.

Er zijn meerdere prototypes gemaakt, die ook weer uitgebreid getest zijn. De Gymvaria heeft een functionele vormgeving. De bediening is makkelijk en de installatie eenvoudiger geworden.

Bij dit project zijn we uitgegaan van zo min mogelijk investeringen, er zijn maar twee kleine matrijzen gemaakt. Er is wel gebruik gemaakt van 3D printen als productietechniek wat om een speciale manier van ontwerpen vraagt. 

Resultaat

De kostprijs van de Gymvaria is ruim 30% lager dan die van zijn voorganger. 

Samenwerking

De Gymvaria is ontwikkeld in samenwerking met M2PRO.