Multi Heat Flow Calorimeter TNO

Multi Heat Flow Calorimeter - TNO

Een herontwerp voor een instrument van TNO, dat de houdbaarheid van kruit meet. Er kunnen niet één maar acht metingen tegelijkertijd gedaan worden. Voor het ontwerpen van een compacte, gebruiksvriendelijke behuizing met een opvallend design werd de expertise van Cas ingeschakeld.

Multi Heat Flow Calorimeter - TNO - detail
Meer
  • Concept rond
  • Plaatwerk schets
  • Technische tekening
  • Prototype

"Meetinstrumenten mogen ook mooi zijn"

Aanpak

In overleg met TNO is een plan van eisen gemaakt, waarin onderscheidende vormgeving, eenvoudig onderhoud en goede isolatie belangrijk zijn. Een week lang moet een constante temperatuur gewaarborgd zijn. Hiervoor is een hoogwaardig isolatiemateriaal geadviseerd en toegepast. 

Uit verschillende concepten is gekozen voor een ronde behuizing vervaardigd uit plaatstaal. Een voor de hand liggende productiemethode vanwege de enkelstuks productie maar minder vanzelfsprekend door de ronde vorm van het product. Er is een CAD model gemaakt van het totale meetinstrument waarna er een prototype is gemaakt. 

Samenwerking

Voor het prototype, de productie van behuizing en elektronica is samengewerkt met ARA Aalten. TNO heeft de Multi Heat Flow Calorimeter uitvoerig getest.