Al meer dan 20 jaar houd ik me bezig met productontwikkeling. Bij ieder product dat ik zie denk ik: kan het mooier, slimmer, goedkoper, eenvoudiger te produceren?
De nieuwsgierige industrieel ontwerper in mij kijkt altijd mee.

Ik laat me graag uitdagen door complexe producten of op het oog eenvoudige producten met een complex ontwikkelingsproces.

Ik denk kritisch met klanten mee om hun wensen om te zetten in een goede oplossing, een innovatief en degelijk ontwerp.

Daarbij combineer ik design en techniek, zodat ze elkaar kunnen versterken.

Cas van den Berg

Cas van den Berg -

2004 - heden
vandenBerg Productinnovatie
Productontwikkelaar

2000 - 2004
MMID
Senior engineer

1998 - 2000
Multin Design & Development
Senior engineer

1994 - 1998
Thyssen Krupp Encasa
Constructeur

1992 - afgestudeerd
TH Rijswijk
Productontwikkeling

Portfolio tot 2005
  • cv beertender
  • cv beertender binnenzijde
  • cv rolstoellift
  • cv ringmaster
  • cv combi dispenser
  • cv plateaulift

Om een indruk te geven van de projecten die ik gedaan heb voor mijn werkgevers, hier een greep uit 10 jaar productontwikkeling in loondienst.

Als senior engineer bij MMID werkte ik aan het Beertender project voor Heineken. Een complex product met veel afdichtingen, verbindingen, diverse materialen en productie technieken. Dit kunststof product is in enorm grote series geproduceerd.

De Ringmaster van Priva is een apparaat dat ringetjes schiet om de paprikaplant en het draad waar de plant langs groeit. Dit fijnmechanische product is uitgebreid getest om ervoor te zorgen dat de plant absoluut niet zou beschadigen.

De Combi-dispenser van Fluid Management is ontwikkeld voor bouwmarkten om verf te mengen en schudden zonder dat het blik uit de machine gehaald hoeft te worden. Op deze manier kunnen klanten zelf mengen en schudden.

Deze twee projecten heb ik gedaan in dienst van Multin Design & Development.

Voor Thyssen heb ik onder andere gewerkt aan de MPV, een verticale rolstoellift die omhoog wordt geduwd in plaats van getrokken. Later heb ik voor MMID nogmaals een lift voor Thyssen ontwikkeld, een rolstoel plateaulift voor langs de trap.